Op het gebied van internetdiensten worden vele termen gebruikt, vele termen waarvan de betekenis soms onduidelijk kan zijn. Hier kunt u van deze vele termen de betekenis terug vinden.

Klik op de eerste letter van een woord om meer informatie over een woord te krijgen.

A  B  C  D  E  F G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  0-9

FAQ
FAQ staat voor Frequently Asked Questions; een artikel in een nieuwsgroep of op een website met de antwoorden op veelgestelde vragen over een specifiek onderwerp.

Forwarding
Forwarding is het doorsturen van bezoekers van uw domeinnaam naar een andere locatie. Hierdoor kunt u meerdere domeinnamen naar dezelfde website laten verwijzen.

Frontpage
Frontpage is een programma van Microsoft om webpagina's mee te creĆ«ren en te publiceren op het web. e-Dot Internetdiensten ondersteunt bij alle hostingpakketten dit programma waarvoor speciale extensies zijn geĆÆnstalleerd op de server.

FTP
File Transfer Protocol. Hiermee worden bestanden naar een andere computer verzonden. Dit protocol wordt gebruikt om bestanden op de serverruimte van uw website te plaatsen. Met een FTP-programma kunt u zelf aangeven met welke server u contact wilt maken, wie u bent en van welk gedeelte van de server (directory) u iets wilt downloaden. Tevens kunt u met een FTP programma bestanden uploaden. Bijvoorbeeld als u uw homepage on-line wilt zetten, dan kunt u de bestanden die u op uw computer heeft gemaakt, uploaden naar de server van uw domeinnaam. Bekende FTP-programma's zijn WS_FTP (voor Windows) en Fetch (voor de Macintosh).