Op het gebied van internetdiensten worden vele termen gebruikt, vele termen waarvan de betekenis soms onduidelijk kan zijn. Hier kunt u van deze vele termen de betekenis terug vinden.

Klik op de eerste letter van een woord om meer informatie over een woord te krijgen.

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R S  T  U  V  W  X  Y  Z  0-9

Redundant
Redundant betekent dat er van een apparaat twee exemplaren zijn, die onafhankelijk van elkaar opereren. Mocht een apparaat een storing hebben, dan wordt er direct overgeschakeld naar het tweede exemplaar.

Registrar
Een registrar is een Internet Service Provider of een andere organisatie of individu die een domeinnaam direct kan registreren. e-Dot Internetdiensten is bijvoorbeeld een registrar (ook wel deelnemer genoemd) voor .nl domeinregistraties doordat wij een rechtstreeks contract met de SIDN hebben afgesloten. De registrar van een website is dus de uiteindelijke organisatie/individu die een domeinnaam registreert.